Top Tien van de mooiste bloemen ter wereld

Er is niets in de wereld waarmee je eenvoudiger je gevoelens kunt tonen dan met mooie bloemen. Niemand kan een prachtige bloem zien zonder op zijn minst te glimlachen. En ben je slechtgehumeurd dan vrolijkt een prachtig boeket je vast heel snel weer op. De liefde voor mooie bloemen is universeel en daarom hieronder een Top-10 met sommige van de mooiste bloemen ter wereld. Natuurlijk is het lijstje niet compleet en valt er over smaak niet te twisten, maar we hebben ons best gedaan om in geheel willekeurige volgorde er ets moois van te maken.


Hier de mooiste bloemen ter wereld.

De mooiste bloemen worden over de gehele wereld gezocht en beschreven. Voor Nederland kunnen we helaas niet alle bloemen laten leveren. Maar gelukkig wel de meeste natuurlijk. We hebben links opgenomen naar de producten als we ze kunnen leveren. Wil je andere bloemen bezorgen, bekijk dan ons assortiment op de homepage.

De Kersenbloesem

Er zijn weinig dingen zo mooi als lente in Japan als de beroemde kersenbomen vol in bloei staan. Ze staan vrijwel synoniem voor het land van de rijzende zon en in het voorjaar zijn er zelfs diverse festivals die helemaal in het teken staan van deze prachtige bloem. Het is dan ook een schitterend gezicht, al die fragiele witte en roze bloemetjes. En zelfs nadat ze de grond hebben bedekt met een dik tapijt, blijft het een indrukwekkende aanblik.

De Dahlia

Oorspronkelijk is deze bloem afkomstig uit Zuid-Amerika, maar inmiddels is het een goede bekende in ons land. Niet in het minst door de vele bloemencorso’s die wij kennen. Dahlia’s zijn namelijk zeer veelzijdige sierbloemen. Naast de verschillende hoogten (er zijn dahlia’s die maar 20 cm hoog worden en planten die wel twee meter kunnen bereiken) is er ook nog een uitgebreide variatie aan bloemvormen en –kleuren. Men schat het aantal variaties wereldwijd wel op 20.000. Het plantje is genoemd naar de Zweedse botanist Anders Dahl

Kransenboom

Deze grappige bloemetjes worden in het Engels ‘Bleeding Heart’ genoemd en het kost geen moeite om te begrijpen waar die naam vandaan komt. Het zijn in inderdaad net kleine hartjes met een druppeltje bloed. Ook deze bloeien vroeg in het voorjaar en hebben een lichte voorkeur voor een schaduwplekje in de tuin.

De Canna

Hoewel de Canna vaak genoemd wordt als lelie is het er echter geen. Ze bestaan in allerlei hoogtes en kleuren, maar zijn zonder uitzondering altijd prachtig. In de Tropen bloeien ze het gehele jaar door, bij ons mag men half juli de eerste bloemen verwachten. En als de zomer een beetje mee werkt kan men zeker tot de eerste nachtvorst genieten van deze kanjers.

De Roos

Er is geen ontkomen aan, denk je aan rozen, dan denk je vrijwel automatisch aan de liefde. Er is geen andere bloem die meer gelinkt wordt aan romantiek dan deze. De roos staat ook voor symboliek. Zo geef je een gele roos voor vriendschap en natuurlijk een rode voor de liefde. Ze is zelfs zo mooi, dat we haar scherpe doornen maar voor lief nemen.

Bekijk onze favoriete rozen boeketten

De Tulp

Wie kent niet de beelden van de Keukenhof waar velden vol met allerlei tulpen een bont schouwspel opleveren? De tulp wordt zo vaak in adem genoemd met Nederland, het is dan ook één van onze grootste export producten, dat men bijna zou vergeten dat ze haar oorsprong vindt in het verre China. Hoe dan ook, we mogen de Chinezen dankbaar zijn dat ze zo iets moois hebben voortgebracht. Ogenschijnlijk simpel, is het een bloem die honderden variaties kent. En in Nederland is het een grote eer als één van de variaties naar je vernoemd wordt. Je kunt zelf ook tulpen laten bezorgen!

De Witte Lotus

De witte Lotus, ook bekend als de Egyptisch waterlelie of de Tijger lotus, vindt haar oorsprong in Azië en West Afrika, is zonder twijfel de koningin van de waterplanten. Niet voor niets zijn er zo veel gedichten over haar geschreven. Vanaf april beginnen haar majestueuze bloemen voorzichtig te bloemen om ons er vervolgens de hele zomer van te laten genieten.

Het Lelietje van Dalen

Het Lelietje van dalen bezit één van de zoetste geuren bekend bij bloemen. Ze wordt dan ook veelvuldig in parfums gebruikt. Zoals de legende gaat, zijn ze ontstaan uit de tranen die Maria op de grond plengde bij de kruisiging van Jezus. In het Engels gebruiken ze daarom wel de namen Our Lady's tears of Mary’s tears voor de plant. De witte bloemen werden mede door de relatie met Maria’s tranen als symbool voor kuisheid gezien.

De Klaproos

Met haar korte bloei en fragiele bloemblaadjes, de klaproos of de papaver een absolute blikvanger. In het Verenigd Koninkrijk draagt men de bloem in november in het knoopsgat om alle gevallen van beide wereldoorlogen te herdenken. De bloem zou zijn dieprode kleur te danken hebben aan het bloed dat gevloeid heeft op de slagvelden. Wij vinden hem vooral gewoon heel mooi.

Bekijk onze favoriete rozen boeketten

De Plumeria

Haar blaadjes lijken wel intrinsiek over elkaar heen gevlochten te zijn en ze heeft een bedwelmend zoet geur. Dit familielid van de bekende Maagdenpalm sluit het rijtje af en heeft zeker een plekje verdiend, als is ze technisch gezien geen plant maar een klein boompje. In de eilanden in de Stille Oceaan worden de bloemen gebruikt voor het maken van de traditionele bloemenkransen om bezoekers te verwelkomen.

Mooiste rozen bestellen


De mooiste bloemen verwerkt in boeketten

We hebben deze bloemen ook verwerkt in de mooiste boeketten.

Ben je benieuwd naar de Top 12 best verkochte boeketten van dit moment ?