Blog

Wat betekenen de kleuren en aantallen rozen? 🌹

Welke kleur rozen je ook krijgt of weggeeft? Rozen zijn altijd een mooi gebaar. Maar wist je dat de verschillende kleuren ook allemaal een eigen betekenis hebben? En niet alleen de kleuren, maar ook het aantal rozen dat je geeft of krijgt heeft een betekenis. Wij leggen het je uit.

Lees meer...

8 Verzorgingstips om langer te genieten van een bos bloemen 🌸

Je kent het vast wel, je hebt een prachtige bos bloemen gekocht of gekregen en wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Ditzelfde geldt wanneer je iemand een bos bloemen laat bezorgen. Daarom deze 8 verzorgingstips om langer te genieten van een bos bloemen.

Lees meer...

Leukste tafeldecoratie ideeën voor Pasen 🐰

Pasen is de perfecte timing om gezellig samen met vrienden en familie te vieren aan een mooi gedekte tafel. Helaas is het dit jaar nog steeds even aanpassen en kunnen we niet anders dan Pasen gezellig met eigen gezin te vieren. Maar hoe kun je Pasen nu leuker en sfeervoller maken? Met een goed gevulde en mooi gedekte tafel natuurlijk! We hebben de leukste tafeldecoratie ideeën voor de Pasen geselecteerd, zodat je samen kunt genieten van onvergetelijke paasdagen.

Lees meer...
Lente Boeket

💐 Bezorg de lente in huis met onze lenteboeketten

We gaan de goede kant weer op. De dagen worden langer, bloemen en planten beginnen te groeien en bloeien en gelukkig laat de zon zich steeds vaker zien. Het is tijd voor de lente! Bezorg de lente in huis met onze mooie lenteboeketten vol met kleurrijke lentebloeiers. Op naar een vrolijke lente!

Lees meer...
Voordelen van kamerplanten op de werkplek van thuiswerkers

Voordelen van kamerplanten op de werkplek van thuiswerkers 💻

We werken tegenwoordig nog steeds veel vanuit huis. Een fijne en inspirerende werkplek is daarom absoluut een must. En aangezien we bijna allemaal wel weten dat kamerplanten energie geven en je blij maken is dit een mooie toevoeging voor de werkplek van thuiswerkers. Voordelen van kamerplanten op de werkplek van thuiswerkers.

Lees meer...

De geschiedenis van Valentijnsdag

De maand februari staat al sinds lang bekend als de maand van de liefde. En dat komt natuurlijk door Valentijnsdag. Maar wie is nou precies die Sint Valentijn? En waarom is hij onlosmakelijk verbonden met de liefde?

Lees meer...

Bloem van de maand december, de prachtige Kerstster!

Hoe kan het ook anders? De bloem voor de maand december kan natuurlijk niets anders zijn dan de Kerstster. Niet alleen is ze een hele populaire potplant, maar ze wordt eigenlijk automatisch geassocieerd met Kerst door zijn opvallende mooie rode, witte en groene kleuren. In bijna ieder huis is er wel eentje te vinden gedurende de feestmaand. Hij zorgt voor kleur en vrolijkheid in de aanloop naar de donkere dagen voor kerst. Vroeger verwelkte de plant relatief snel, maar tegenwoordig is de plant zodanig gecultiveerd dat hij veel langer meegaan. En dat is maar wat fijn!

Lees meer...

Alles over Tulpen

Tulpen zijn één van de meest bekende bloemen ter wereld. Ongeacht de reden, een tulp is altijd een welkome aanvulling, zowel voor binnen op de vaas als buiten in de tuin. Indien je deze lente van tulpen in de tuin had willen genieten, dan ben je helaas te laat. De bollen worden het best geplant in de herfst voor het beste resultaat. Tulpen houden van goed gevoede, droge aarde in de volle zon. Ze houden absoluut niet van natte voetjes.

Lees meer...

De beste bloemist van Amsterdam

Wanneer u op afstand bloemen bestelt, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat er met kwalitatief uitstekende en zeer betrouwbare bloemisten wordt gewerkt. Daarom werkt Regiobloemist alleen met de beste bloemenwinkels van Amsterdam. Wist u bloemen bezorgen in Amsterdam? Dan stellen wij u vandaag graag voor aan de beste bloemisten van Amsterdam en omstreken. De onderstaande bloemisten zijn de beste in hun vakgebied en deze goede bloemisten bezorgen allemaal bloemen in Amsterdam zelf.

Lees meer...

De beste bloemisten voor bloemen bestellen en bezorgen in Utrecht

Utrecht kennen we natuurlijk allemaal als het prachtige centrum van Nederland. Niet alleen heeft Utrecht een ontzettend lange en rijke geschiedenis, het is ook nog de snelst groeiende stad van heel Nederland.

Lees meer...

Top tien van de mooiste bloemen om cadeau te geven

Heel voorzichtige kun je merken dat de lente weer in de lucht hangt. Na de koude en vooral natte wintermaanden, zijn er nu dagen dat je wakker wordt en de zon al door de gordijnen piept! En natuurlijk is het nu ook weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Weg met het oude en erin met het nieuwe. En wat past daar beter bij dan een prachtige vaas met bloemen op tafel? Regiobloemist heeft speciaal voor jou de stand opgemaakt. Welke bloemen willen mensen nou het liefst cadeau krijgen? Met andere woorden, als je één van deze bloemen laat bezorgen, zit je zeker helemaal goed!

Lees meer...

De beste bloemisten in Leiden

Leiden staat bekend als universiteitsstad, zelfs de leden van ons Koninklijk Huis hebben hier gestudeerd. Maar ook vanwege haar rijke historie, schitterende oude binnenstad en niet te vergeten het Leids Ontzet wat ieder jaar op drie oktober gevierd wordt met een groot feest met haring en wittebrood.

Lees meer...

De schoonheid van de gerbera

Dat doet de natuur toch maar mooi. Hoe ze een vrij simpele bloem, toch zo mooi en perfect kan laten zijn. En dan hebben we het over de gerbera. Oorspronkelijk is ze afkomstig uit Zuid-Afrika, ze heeft vrolijke felle kleuren en iets maakt dat je altijd vrolijk wordt bij het aanblik ervan.

Lees meer...

De beste bloemisten in Maastricht

Wanneer u op afstand bloemen bestelt, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat er met kwalitatief uitstekende en zeer betrouwbare bloemisten wordt gewerkt. Dat is precies de reden dat Regiobloemist alleen met de besten werkt. Vandaag stellen wij u voor aan de beste bloemisten van Maastricht.

Lees meer...

De bloem van de maand januari

Iedere maand heeft haar eigen bloem en voor de maand januari is dat de anjer. Hoewel nu niet meer zo populair als ze eens was, heeft de anjer een rijke geschiedenis gevuld met symboliek en legendes.

Lees meer...

Sfeervolle Kerst

Het is eindelijk weer zo ver! De gezellige maand december staat weer voor de deur en wat is nou gezelliger dan je huis gezellig en knus te maken met diverse aparte versieringen?

Lees meer...

De bloem van de maand november: De chrysant

Chrysanten zijn één van de meest gekochte en verkochte bloemen in de wereld en de bloem van de maand november. Al meer dan 2000 jaar geleden werden ze in China gekweekt. Ze kwamen in de 8e eeuw naar Japan en duizend jaar later naar Europa. Weet je dat er meer dan 5000 rassen zijn? De bloemen zijn enkelvoudig, halfgevuld of gevuld en bloeien in alle kleuren, behalve in blauw.

Lees meer...

Welke tuinklusjes zijn er in november

We hebben een echt geweldige nazomer gehad, maar de herfst is nu echt volop aanwezig. De natuur bereidt zich voor op de naderende winter en we zullen in de tuin ook aan de slag moeten. We hebben de klusjes even voor je op een rijtje gezet.

Lees meer...