Boeketten kunnen afwijken van de foto ivm beschikbaarheid van de bloemen. Lees hier meer over COVID-19

Blog

De geschiedenis van Valentijnsdag

De maand februari staat al sinds lang bekend als de maand van de liefde. En dat komt natuurlijk door Valentijnsdag. Maar wie is nou precies die Sint Valentijn? En waarom is hij onlosmakelijk verbonden met de liefde?

Lees meer...

Bloem van de maand december, de prachtige Kerstster!

Hoe kan het ook anders? De bloem voor de maand december kan natuurlijk niets anders zijn dan de Kerstster. Niet alleen is ze een hele populaire potplant, maar ze wordt eigenlijk automatisch geassocieerd met Kerst door zijn opvallende mooie rode, witte en groene kleuren. In bijna ieder huis is er wel eentje te vinden gedurende de feestmaand. Hij zorgt voor kleur en vrolijkheid in de aanloop naar de donkere dagen voor kerst. Vroeger verwelkte de plant relatief snel, maar tegenwoordig is de plant zodanig gecultiveerd dat hij veel langer meegaan. En dat is maar wat fijn!

Lees meer...

Alles over Tulpen

Tulpen zijn één van de meest bekende bloemen ter wereld. Ongeacht de reden, een tulp is altijd een welkome aanvulling, zowel voor binnen op de vaas als buiten in de tuin. Indien je deze lente van tulpen in de tuin had willen genieten, dan ben je helaas te laat. De bollen worden het best geplant in de herfst voor het beste resultaat. Tulpen houden van goed gevoede, droge aarde in de volle zon. Ze houden absoluut niet van natte voetjes.

Lees meer...

De beste bloemist van Amsterdam

Wanneer u op afstand bloemen bestelt, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat er met kwalitatief uitstekende en zeer betrouwbare bloemisten wordt gewerkt. Daarom werkt Regiobloemist alleen met de beste bloemenwinkels van Amsterdam. Wist u bloemen bezorgen in Amsterdam? Dan stellen wij u vandaag graag voor aan de beste bloemisten van Amsterdam en omstreken. De onderstaande bloemisten zijn de beste in hun vakgebied en deze goede bloemisten bezorgen allemaal bloemen in Amsterdam zelf.

Lees meer...

De beste bloemisten voor bloemen bestellen en bezorgen in Utrecht

Utrecht kennen we natuurlijk allemaal als het prachtige centrum van Nederland. Niet alleen heeft Utrecht een ontzettend lange en rijke geschiedenis, het is ook nog de snelst groeiende stad van heel Nederland.

Lees meer...

Top tien van de mooiste bloemen om cadeau te geven

Heel voorzichtige kun je merken dat de lente weer in de lucht hangt. Na de koude en vooral natte wintermaanden, zijn er nu dagen dat je wakker wordt en de zon al door de gordijnen piept! En natuurlijk is het nu ook weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Weg met het oude en erin met het nieuwe. En wat past daar beter bij dan een prachtige vaas met bloemen op tafel? Regiobloemist heeft speciaal voor jou de stand opgemaakt. Welke bloemen willen mensen nou het liefst cadeau krijgen? Met andere woorden, als je één van deze bloemen laat bezorgen, zit je zeker helemaal goed!

Lees meer...

De beste bloemisten in Leiden

Leiden staat bekend als universiteitsstad, zelfs de leden van ons Koninklijk Huis hebben hier gestudeerd. Maar ook vanwege haar rijke historie, schitterende oude binnenstad en niet te vergeten het Leids Ontzet wat ieder jaar op drie oktober gevierd wordt met een groot feest met haring en wittebrood.

Lees meer...

De schoonheid van de gerbera

Dat doet de natuur toch maar mooi. Hoe ze een vrij simpele bloem, toch zo mooi en perfect kan laten zijn. En dan hebben we het over de gerbera. Oorspronkelijk is ze afkomstig uit Zuid-Afrika, ze heeft vrolijke felle kleuren en iets maakt dat je altijd vrolijk wordt bij het aanblik ervan.

Lees meer...

De beste bloemisten in Maastricht

Wanneer u op afstand bloemen bestelt, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat er met kwalitatief uitstekende en zeer betrouwbare bloemisten wordt gewerkt. Dat is precies de reden dat Regiobloemist alleen met de besten werkt. Vandaag stellen wij u voor aan de beste bloemisten van Maastricht.

Lees meer...

De bloem van de maand januari

Iedere maand heeft haar eigen bloem en voor de maand januari is dat de anjer. Hoewel nu niet meer zo populair als ze eens was, heeft de anjer een rijke geschiedenis gevuld met symboliek en legendes.

Lees meer...

Sfeervolle Kerst

Het is eindelijk weer zo ver! De gezellige maand december staat weer voor de deur en wat is nou gezelliger dan je huis gezellig en knus te maken met diverse aparte versieringen?

Lees meer...

De bloem van de maand november: De chrysant

Chrysanten zijn één van de meest gekochte en verkochte bloemen in de wereld en de bloem van de maand november. Al meer dan 2000 jaar geleden werden ze in China gekweekt. Ze kwamen in de 8e eeuw naar Japan en duizend jaar later naar Europa. Weet je dat er meer dan 5000 rassen zijn? De bloemen zijn enkelvoudig, halfgevuld of gevuld en bloeien in alle kleuren, behalve in blauw.

Lees meer...

Welke tuinklusjes zijn er in november

We hebben een echt geweldige nazomer gehad, maar de herfst is nu echt volop aanwezig. De natuur bereidt zich voor op de naderende winter en we zullen in de tuin ook aan de slag moeten. We hebben de klusjes even voor je op een rijtje gezet.

Lees meer...

Bewaar je bloemen herinneringen in epoxy

Speciale gelegenheden zijn per definitie de geijkte momenten om bloemen te bezorgen of natuurlijk liever om ze te ontvangen. Een jubileum, een verjaardag, een bruiloft. Vanwege de emotionele betekenis zou je de bloemen het liefst voor altijd willen bewaren, jammer genoeg zijn bloemen altijd tijdelijk en vluchtig. Gelukkig is er wel een manier om een dierbare herinnering te behouden en daar hoef je niet eens zo heel handig voor te zijn. We hebben het hier over bloemen preserveren met epoxy, oftewel hars.

Lees meer...

Tuinklusjes in oktober

Hoewel we echt een heerlijk nazomer hebben gehad, is de herfst nu toch echt in het land. De dagen worden weer korter, de nachten langer en hoewel je het misschien zo lang mogelijk hebt uitgesteld, zijn er een aantal klusjes die nu toch echt moeten gaan gebeuren. De eerste nachtvorst is al weer een feit.

Lees meer...

Helpen huismiddeltjes om je boeket vers te houden?

Stel, je hebt een prachtig boeket van Regiobloemist. Het liefst gekregen natuurlijk, maar zelf gekocht is ook niet verkeerd. Hoe haal je dan het meeste uit dat boeket? Hoe zorg je er voor dat het zo lang mogelijk goed blijft?

Lees meer...

Bloem van de maand oktober - De Goudsbloem

Wist u dat iedere maand haar eigen bloem heeft? In de maand oktober is dat de goudsbloem. Niet alleen prachtig, maar voor veel volkeren ook symbolisch. En niet te vergeten, ze heeft veel medicinale krachten.

Lees meer...

Het mooiste bloemencorso van Nederland vind je in Zundert

De eerste zondag in september is traditiegetrouw gereserveerd voor één van de, zo niet het mooiste Corso van Nederland. Dan hebben we het natuurlijk over het bekende Corso van Zundert.

Lees meer...