Voor 14:00 besteld, vandaag nog bezorgd

Begrafenis bloemen bestellen

Is er iemand die dicht bij je staat overleden? Of heeft een naaste van je onlangs iemand verloren? Bloemen bieden troost voor een begrafenis. Bij Regiobloemist vind je diverse prachtige rouwboeketten en troostboeketten. Met bloemen voor een begrafenis doe je eer aan de overledene en kun je je steun betuigen aan alle naasten van de overledene. Kies voor een losse bloem voor de begrafenis of laat bijvoorbeeld een mooi gekleurd rouwboeket of een prachtige hartvormige rouwkrans bezorgen. Bekijk op deze pagina al onze bloemen voor een begrafenis.

Ons assortiment begrafenis bloemen

Bij Regiobloemist kunnen we verschillende soorten bloemen voor een begrafenis bezorgen. Je hebt bij ons de keuze uit een ruim assortiment bloemen voor een begrafenis. Denk bijvoorbeeld aan rouwstukken, rouwboeketten, rouwkransen, complete rouwarrangementen, maar ook condoleance boeketten om je condoleances over te brengen.

Bloemen begrafenis etiquette

Bloemen bieden troost in een moeilijke tijd, zoals bij een uitvaart. Diverse soorten bloemen passen bij een begrafenis. Hieronder geven we je graag enkele tips welke bloemen of boeketten in welke situatie geschikt zijn:

 • Een rouwkrans of rouwarrangement: wanneer iemand die heel dicht bij je staat is overleden. Een rouwkrans of rouwarrangement wordt vaak bij de kist neergelegd. Eventueel met lint voorzien van een laatste groet.
 • Boeket voor bij de begrafenis: wanneer je de overledene kent, maar diegene niet heel dicht bij je staat. In dit geval kun je kiezen voor een wat simpeler boeket voor bij de begrafenis. Deze wordt dicht bij de kist gezet en kan ook op het graf worden geplaatst. Bij een islamitische begrafenis worden er geen bloemen op het graf gelegd. Staat de favoriete bloem van de overledene op de rouwkaart vermeld? Probeer hier dan rekening mee te houden.
 • Bloemstuk voor de nabestaanden: ken je de nabestaanden van de overledene goed? Dan is het een prachtig gebaar om steun te betuigen met bloemen voor de begrafenis. Je kunt bijvoorbeeld een mooi boeket begrafenis bloemen sturen als steunbetuiging. Een soort steunboeket dus.

Wat is de betekenis van bepaalde bloemen voor een begrafenis?

 • Witte rozen: kies je voor witte rozen als bloemen voor een begrafenis? Witte bloemen voor een begrafenis zijn erg populair. Zeker witte rozen. Wit staat voor zuiverheid en puurheid.
 • Rode rozen: rode rozen staan voor liefde, maar ook voor respect. Rode rozen worden steeds vaker als bloemen voor een begrafenis gekozen.
 • Rode anjers: hiermee laat je zien dat je bewondering hebt voor de overledene.
 • Witte anjers: zijn er witte anjers in het rouwboeket verwerkt? Dan uit je je waardering voor de overledene.
 • Witte lelies: deze bloem staat symbool voor maagdelijkheid en zuiverheid. Vaak worden witte lelies met andere witte bloemen verwerkt tot een begrafenis boeket.

Voeg een rouwlint toe aan je bloemen begrafenis

Bij ons is het mogelijk om een rouwlint met tekst aan je rouwboeket of rouwarrangement toe te voegen. Geef tijdens het bestelproces aan welke tekst wij op het lint mogen zetten en wij zorgen ervoor dat dit geregeld wordt. Selecteer het rouwlint tijdens het bestelproces en voer de gewenste tekst in het opmerkingenveld in. De meest gekozen teksten zijn:

 • Liefs, [jullie eigen namen]
 • We zullen je missen
 • Voor altijd in ons hart
 • Dag lieve [naam van de overledene]

Bloemen begrafenis bestellen bij Regiobloemist?

Bestel je bloemen voor een begrafenis eenvoudig en snel online bij Regiobloemist. Om de beste kwaliteit te garanderen, werken wij samen met gespecialiseerde bloemisten in heel het land. Omdat wij een bloemist in de buurt van het afleveradres selecteren, kunnen we snel leveren en zijn de bloemen altijd vers.

Je kunt de bloemen voor de begrafenis niet alleen bij iemand thuis laten bezorgen, maar ook bij een crematorium, uitvaartcentrum of de plaats van condoleance. Vergeet niet om een rouwlint te selecteren, wanneer je deze aan het rouwstuk toe wilt voegen. Heb je nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!