Voor 23:59 besteld, morgen geleverd in heel Nederland

Begrafenis bloemen

Is er iemand overleden die dichtbij je staat? Of heeft een naaste van je iemand onlangs verloren? Een prachtig rouwboeket of troostboeket kan troost bieden voor een begrafenis. Wij hebben bij Regiobloemist de meest prachtige boeketten samengesteld die eer doen aan de overledene of die steun bieden aan de naaste die iemand is verloren. Op deze pagina vind je de diverse boeketten waar je uit kan kiezen en we vertellen je waar je rekening mee moet houden als je voor een begrafenis een passend boeket wilt laten bezorgen. Zo weet je goed wat je moet doen om op tijd een prachtig begrafenis boeket te bestellen.

Begrafenis boeket bestellen

Bloemen bieden troost. Troost in moeilijke tijden zoals een begrafenis. Daarbij is het goed om te weten dat er diverse soorten bloemen passen bij een begrafenis. Om je een idee te geven welke bloemen of boeketten er geschikt zijn voor welke situatie, geven wij hieronder een aantal tips:

 • Een krans of rouwboeket: is er iemand die heel dichtbij je staat overleden? Dan is het passend om te kiezen voor een rouwboeket of een rouwkrans. Dit wordt vaak neergelegd bij de krans. Ook is het boeket of de krans vaak voorzien van een lint met een laatst groet. Goed om te weten: een rouwboeket of krans heeft geen water nodig.
 • Boeket voor bij de begrafenis: wanneer je diegene kent die is overleden, maar diegene niet super dicht bij je staat dan kan het een goed idee zijn om een boeket te geven voor bij de begrafenis. Een boeket bloemen wordt vaak ook dichtbij de kist gezet en kan ook op het graf worden gezet. Soms staat er op de rouwkaart aangegeven wat de favoriete bloem was van de overledene. Controleer dit altijd om zo een juiste keuze te kunnen maken

 • Bloemstuk voor de nabestaande: ken je een nabestaande goed die dichtbij de overledene stond? Dan is het ook een prachtig gebaar om de nabestaande een boeket te versturen. Dit kan je zien als een steunboeket. Vaak doet dit erg veel goeds voor een nabestaande, omdat je zo laat zien dat je aan iemand denkt en er voor diegene bent.

Ons aanbod met begrafenis boeketten

Wij vinden het belangrijk dat je de keuze hebt uit heel veel soorten begrafenis boeketten. Daarom kan je bij ons terecht voor diverse soorten, in verschillende kleuren. Wat perfect past bij een begrafenis zijn witte bloemen. Populair zijn de rouwboeketten in het wit, maar uiteraard kan je ook bij ons terecht voor boekketten in andere kleuren. Misschien was roze wel de favoriete kleur van de overledene? Dan past een roze boeket bloemen hartstikke goed bij de gelegenheid. Denk hier dus goed over na voordat je een aankoop wilt verrichten.

Wat is de betekenis van bepaalde bloemen voor een begrafenis?

Wanneer je een rouwboeket wilt kopen dan zul je al snel zien dat er bepaalde bloemen vaak terugkomen in een boeket. Dit is helemaal logisch omdat elke bloem en kleur weer een eigen betekenis heeft. Om je hier een goed beeld van te geven, vertellen wij je precies wat je de betekenissen zijn zodat het makkelijker is om een boeket te kopen.

 • Witte rozen: is er een boeket die beschikt over witte rozen? Dit staat voor puurheid en zuiverheid. Een boeket met witte rozen is erg populair voor bij een begrafenis.
 • Rode rozen: rode rozen staan voor liefde, maar ook voor respect. Ze worden steeds vaker verwerkt in een rouwboeket.
 • Rode anjers: met rode anjers laat je zien dat je bewondering hebt voor de overledene
 • Witte anjers: heb je een rouwboeket met witte anjers? Dan uit je jouw waardering voor de overledene
 • Witte lelies: de witte lelie staat symbool voor maagdelijkheid en zuiverheid.

Kan ik ook een rouwlint toevoegen aan mijn bestelling?

Een vraag die we veel gesteld krijgen is of het ook mogelijk is om een rouwlint toe te voegen aan het bestelproces. Dat is zeker mogelijk! Als je het bestelproces doorloopt dan kan je ervoor kiezen om een rouwlint toe te voegen. Hier kan je een laatste wens of een naam op laten drukken. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zorgen ervoor dat dit in orde komt. Geef tijdens het proces aan welke naam of boodschap je graag op het lint wilt laten drukken en wij zorgen ervoor dat dit in orde komt. Weet je niet goed wat je het beste kan laten drukken op het lint? Wij geven je graag wat inspiratie.

Als je een rouwlint wilt laten bedrukken, is het belangrijk om goed na te denken wat je precies kwijt wil op het lint. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, vind je hieronder de meest gekozen teksten:

 • Liefs, [namen]
 • We zullen je missen
 • Voor altijd in ons hart
 • Dag lieve [naam]

Wil je ook een rouwlint bij het rouwboeket toevoegen? Wij raden je altijd aan om te overleggen met je familieleden of vrienden wat voor een tekst er op moet komen te staan. Ben jij diegene die het stuk uiteindelijk bestelt? Stuur dan even een foto of een screenshot van je bestelling, voordat je deze plaatst. Zo kan iemand anders controleren of er geen typfouten staan op het lint.

Wat is de kwaliteit van een begrafenis boeket?

Wanneer je een begrafenis boeket wilt kopen dan wil je natuurlijk wel kwaliteit kopen. Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom werken wij alleen samen met gespecialiseerde bloemisten.. Wil je ervoor zorgen dat het boeket ook op de dag van de uitvaart er nog mooi uitziet? Dan raden we je zeker aan om aan te geven wanneer de uitvaart plaatsvindt. Doe dit zo concreet mogelijk, want dan weten wij waar we rekening mee moeten houden. Wil je de naasten van de overledene een begrafenis boeket sturen als steunbetuiging? Dan kan het een goed idee zijn om dit te laten bezorgen voor of na de begrafenis. Op de dag zelf zijn ze waarschijnlijk niet veel thuis, dus een dag ervoor of erna kan een goede oplossing zijn.

Waar kan ik het begrafenis boeket laten leveren?

De boeketten voor een begrafenis kun je overal laten bezorgen. Als je een naaste van de overledene steun wilt betuigen is het een aanrader om het te laten bezorgen bij iemand thuis. Wil je zelf een krans laten bezorgen die bij de kist mag liggen? Dan kan je ervoor kiezen om dit op locatie van de condoleance of uitvaart te laten bezorgen. Eventueel kan je nog bepaalde aanwijzingen voor onze bezorger doorgeven wat betreft de levering. Dit kan via het opmerkingenveld.

Wanneer kan ik de bloemen laten leveren?

Wil je begrafenis bloemen laten bezorgen? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over op welke datum je de bloemen wilt laten leveren. Wanneer je bij ons een bestelling plaatst dan zie je een handig overzicht van de diverse data waar je uit kan kiezen. Wil je snel een boeket laten bezorgen? Kies dan voor de eerst volgende bezorgoptie. Heb je een specifieke datum: bijvoorbeeld de dag van de begrafenis? Geef dit dan aan. Let erop: denk daarbij ook goed na op welke locatie je jouw bestelling laat bezorgen en of diegene die het boeket ontvangt op de locatie aanwezig is.

Meer weten over begrafenis bloemen verzenden?

Ons aanbod met begrafenis bloemen verandert vaak. Dit komt doordat bloemen seizoen producten zijn en niet elke bloem in elk seizoen verkrijgbaar is. Daarom vind je per seizoen alleen boeketten en kransen met bloemen die op dat moment zo mooi mogelijk bloeien. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij staan altijd klaar om jou te helpen met al jouw vragen omtrent de bestelling. Heb je al een bestelling geplaatst waardoor je al beschikt over een bestelnummer? Vermeld deze dan in het contactformulier. Zo kunnen we je nog beter helpen, zodat je antwoord krijgt op jouw vraag.