Voor 23:59 besteld, morgen geleverd

Luchtzuiverende kamerplanten

Regiobloemist levert verschillende typen kamerplanten bij jou aan huis. Luchtzuiverende kamerplanten horen daar ook bij. Eigenlijk zegt het woord het al: deze planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit bij jou in de woon- of eetkamer. De minder goede deeltjes die in de lucht zweven worden opgenomen door de plant of de wortel van deze plant, wat ervoor zorgt dat je uiteindelijk schonere lucht in- en uitademt. Het team van Regiobloemist heeft op zorgvuldige wijze een selectie voor jou gemaakt.

Spathiphyllum

Spathiphyllum is de Latijnse naam voor lepelplant. Een stuk makkelijkere benaming dus! Deze kamerplant is bij Regiobloemist verkrijgbaar in een sierpot, waardoor je niet nog speciaal op zoek hoeft naar een bijpassende pot.

De Spathiphyllum is één van de bekendste luchtzuiverende kamerplanten in ons aanbod en dat komt niet alleen door zijn voorkomen. Ook de aantrekkelijke geur die deze plant afgeeft draagt bij aan de populariteit. Wat dit gewas beter maakt dan de gemiddelde kamerplant, is dat hij vervelende geuren laat verdwijnen uit je huis. Giftige stoffen worden als het ware opgezogen door de lepelplant, iets waar lang niet iedere luchtzuiverende kamerplant toe in staat is.

Lepelplant stekken

Dit gewas leeft net zoals alle andere planten en zal het dus ook niet redden zonder verzorging. Een lepelplant zo nu en dan stekken is één van de belangrijkste handelingen die je moet verrichten. Het belangrijkste is om de plant uit de pot te verwijderen en daar waar nodig aarde te weg te halen. Snijd vervolgens de overtollige stukjes van de plant af en voeg wat nieuwe aarde toe aan de pot. Vervolgens kun je het geheel voorzichtig terugzetten.

Heb je een luchtzuiverende kamerplant op het oog, maar twijfel je nog welke bij jou past? Contacteer dan onze klantenservice. Regiobloemist stelt alles in het werk om jou te helpen bij het maken van een passende keuze, zodat je straks een bloem of plant heeft waar jij blij van wordt!