Wat je wilt weten over Pioenrozen!

Wat zijn ze mooi, bijzonder en kleurrijk. Pioenrozen fleuren de boel zo lekker op en staan als een echte blikvanger in de vaas. Wist je dat pioenrozen staan voor liefde, geluk en gezondheid? Dit wil je toch toevoegen aan je interieur om het een vrolijke boost te geven? Of delen met iemand die je lief is, die je een hart onder de riem wilt steken of gewoon zomaar om iemand mee te verrassen? We vertellen je wat je wilt weten over pioenrozen.

Waar komen ze vandaan?

Pioenrozen komen oorspronkelijk uit China en zijn sinds 1784 in Europa te koop. Pioenrozen worden tot op de dag van vandaag steeds populairder en werden vroeger in China vooral door de medicinale wortels geteeld. De wortels van de pioenrozen werden gegeten, omdat ze een koortsverlagende en bloedstelpende werking zouden hebben. In de Middeleeuwen waren pioenrozen bekend als beschermende factor tegen het kwaad. Tegenwoordig is het niet meer aan te raden om de wortels van de pioenrozen te eten, maar wel om van te genieten door ze gezellig op een mooie vaas te zetten. Of om iemand te feliciteren met een mooie bos pioenrozen.

Verzorgingstips

Pioenrozen zijn echte seizoensbloeiers en vooral in de maanden mei en juni verkrijgbaar. Wanneer je ze koopt zitten ze vaak nog in de knop. Zelfs dan zijn ze al mooi. Maar je wilt natuurlijk wel dat ze nog mooier worden dan ze al zijn en ze ook uit de knop komen. Door de volgende verzorgingstips toe te passen, kun je genieten van een prachtige bos bloeiende pioenrozen.

•   Snijd de pioenrozen ongeveer 2 tot 5 cm schuin af.

•   Haal blad dat in het water komt van de steel af.

•   Zet ze in een schone vaas met voldoende schoon en koel (niet ijskoud) water.

•   Zorg dat de pioenrozen voldoende ruimte hebben om te bloeien.

•   Voeg een klein beetje bloemenvoeding toe aan het water.

•   Heb je dit niet in huis, dan mag het ook een schepje suiker zijn. Pioenrozen zijn gek op suiker.

•   Zet ze niet in de zon, op de tocht of naast rijpend fruit.

•   Op de knoppen zit van nature een plakkerig suikerlaagje, dit kan ervoor zorgen dat de pioenen niet uit zichzelf openen. Mocht dit het geval zijn, spoel dan de knoppen heel voorzichtig af met lauwwarm water.

•   Vul de vaas regelmatig met vers water en snijd weer een klein stukje van de steel af, zodat ze goed water kunnen opnemen.

•   En geniet langer van een vaas vol met prachtige pioenrozen.

Online pioenrozen kopen

Pioenrozen zijn in verschillende kleuren, soorten en maten verkrijgbaar, maar we zien voornamelijk de roze pioenrozen veel voorbij komen. Jammer dat ze niet het hele jaar verkrijgbaar zijn, maar ze zijn er gelukkig wel weer! En je hoeft er niet eens de deur voor uit. Je kunt namelijk online pioenrozen kopen bij ons. Ze worden geleverd in de knop en komen binnen enkele dagen uit, zodat je optimaal kunt genieten van een prachtig kleurspektakel.