De mooiste bruidsboeketten inspiratie 💐

Bij misschien wel de mooiste dag van je leven horen natuurlijk ook prachtige bloemen. Heb je al een bruidsboeket in je hoofd of ben je nog aan het oriënteren? Roze, rode of witte rozen, veldbloemen of een biedermeier? Wat voor een bruidsboeket je (partner) ook kiest, je zult sowieso stralen op jullie prachtige dag. Wij helpen je op weg met de mooiste bruidsboeketten inspiratie. Lees en laat je inspireren!

Op zoek naar een prachtig bruidsboeket

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bruidsboeketten verkrijgbaar, maar waar let je op bij het kiezen van een bruidsboeket? Allereerst moet het echt jouw bruidsboeket worden, jij moet er echt blij van worden. Wat vind je mooi? Welke bloemen spreken je aan en welke kleuren? Wat past er bij het thema van jullie bruiloft en bij de outfit van je partner? Wanneer je het antwoord hebt op deze vragen kan het zoeken naar toffe inspiratie beginnen. Van bruidsboeketten met veldbloemen tot biedermeiers en van seizoensgebonden creaties tot traditionele bruidsboeketten. Wat je ook kiest, voor iedere bride to be is er een prachtig bruidsboeket te vinden.

Bruidsboeketten met veldbloemen

De trend van het moment en waar we allemaal op slag verliefd op worden zijn bruidsboeketten met veldbloemen. Het mag allemaal een stukje speelser en vrolijker zijn en zelfs een tikkeltje buiten de lijntjes. Een bruidsboeket met gekleurde roosjes, gerbera’s, lisianthus, asclepia gecombineerd met prachtig groen blad en/of grassen. Je kunt ook kiezen voor een veldbloemen bruidsboeket in een bepaalde kleurstijl. Welke bloemen of welke kleuren je ook kiest, het bruidsboeket met veldbloemen mag sowieso lekker groot en wild zijn. Geen strak bij elkaar gebonden bruidsboeket, maar een bruidsboeket waarmee je echt een statement maakt en jij nog meer zult stralen op jullie bijzondere dag.

Romantische bruidsboeketten

Uiteraard mogen de traditionele romantische bruidsboeketten ook niet ontbreken, bijvoorbeeld de bruidsboeketten in de vorm van een biedermeier. Deze ronde bolvormige boeketten zijn meestal voorzien van roze en witte bloemen, zoals tros rozen en normale rozen, gecombineerd met gipskruid en bijpassend groen. Deze romantische bruidsboeketten passen bij iedere bruid. Je kunt de kleur van de rozen natuurlijk perfect afstemmen op het seizoen, de kleur van de jurk en het pak. Welke kleur rozen je ook kiest, een romantische bruidsboeket/biedermeier is altijd een goed idee!

Seizoensgebonden bruidsboeketten

Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter gaat trouwen, er zijn altijd seizoensgebonden bloemen verkrijgbaar. Je kunt dus naast een veldbloemen bruidsboeket of een romantisch bruidsboeket ook kiezen voor een seizoensgebonden bruidsboeket. Lentebloemen die veel worden gekozen voor bruidsboeketten zijn onder andere: gardenia, iris, jasmijn, kamille, narcis, seringen, rozen en tulpen. Zomerbloemen die populair zijn in bruidsboeketten zijn: fuchsia, hortensia, lelie, pioenen, rozen en zonnebloemen. Herfstbloemen die niet mogen ontbreken in bruidsboeketten zijn: amaryllis, eucalyptus, hei, hortensia, orchidee en zonnebloemen. En last but not least de winterbloemen amaryllis, anemonen, hyacinten, jasmijn, orchidee, sneeuwvlokjes en tulpen zijn een hit in bruidsboeketten. Weet jij al waar je blij van wordt? Wat je ook kiest, geniet van alle mooie voorbereidingen en de prachtige dag!

Tip: Wil je langer genieten van je prachtige bruidsboeket? Dan kun je proberen je bruidsboeket te drogen. Zo blijft het voor altijd een bijzondere herinnering. Binnenkort kun je op onze blog lezen hoe je zelf je eigen bruidsboeket kunt drogen.