Boeketten kunnen afwijken van de foto ivm beschikbaarheid van de bloemen. Lees hier meer over COVID-19

De beste kamerplanten voor mensen zónder groene vingers

Ben jij één van die mensen die met geen mogelijkheid een plant in leven kan houden? Vrees niet, ook voor jou is er hoop. Kamerplanten zijn belangrijk, waarschijnlijk belangrijker dan je denkt.

Niet alleen omdat ze decoratief zijn en de sfeer in huis verhogen, maar vooral ook omdat ze voor een heel groot deel meehelpen de lucht in je kamer te zuiveren. Niet voor niets wordt er bijvoorbeeld in kantoorgebouwen een fortuin uitgegeven aan planten.

Daarom heeft Regiobloemist speciaal voor de minder begenadigde plantenbezitters onder ons een lijstje opgesteld van planten waarbij je nog steeds de mist in kunt gaan, maar waarop de kans een heel stuk minder is om ze tot dorre bosjes te laten verpieteren. Succes alvast.

15. Epipremnum

Deze plant bezit een heel groot vermogen om de lucht te zuiveren van allerlei toxines zoals bijvoorbeeld formaldehyde in tapijten. Heel gezond dus! Omdat ze kan klimmen, doet ze het heel goed in bijvoorbeeld een hangmand voor het raam of als je wat avontuurlijker bent probeer haar dan via een trellis te laten klimmen. De verzorging is erg gemakkelijk, de plant kan uitlopers krijgen van meer dan een meter, maar die kun je gewoon terugknippen als ze te lang worden. Als je dat af en toe doet, blijft je plant en mooi en gezond uitzien. In principe kunnen ze zowel in het volle daglicht als in de schaduw, maar helemaal in het donker vindt ze minder fijn. Wat ze ook fijn vindt, is af en toe een beetje uitdrogen, dus als je vergeet om water te geven? Des te beter!

14. Aloe Vera

Natuurlijk staat deze plant bekend om al haar goede eigenschappen, maar dat is niet de reden waarom wij haar aanraden, ze is bijna niet dood te krijgen. Ze kan zeker een meter hoog worden en houdt vooral van zonnige ruimtes. Het mooiste? Ze houdt van droge grond, dus vooral niet te veel water geven voor het mooiste resultaat!

13. Graslelie

Zelfs na jaren is dit één van de meest populaire kamerplanten ter wereld. Met zijn dunne, sprieterige bladen ziet ze er altijd interessant uit. Er zijn veel varianten van deze plant en ze doen het ook erg goed in een hangmand. Ze hoeven maar 1 keer per week een klein beetje water en liever niet in het volle zonlicht. En dan zou het jou ook moeten lukken om hem in leven te houden. Wel even uitkijken, ze zijn giftig voor katten.

12. Hedera Helix

Oftewel, doodgewone Klimop. Hedera lijkt altijd zo elegant met haar klimmende ranken. Zet haar bijvoorbeeld boven op een boekenkast en laat haar lekker naar beneden hangen voor een prachtig effect. Nog een voordeeltje, het is super eenvoudig om een nieuwe plant te stekken van deze. Gewoon een stukje afknippen, in het water zetten en voor je het weet verschijnen er wortels en kun je hem opnieuw planten. Geef haar om de dag een klein beetje water, maar als je het een keer vergeet, is het niet zo erg.

11. Crassula Ovata

Dit vetplantje ziet er schitterend uit met haar dikke blaadjes en mooi gevormde takken. Ze groet maar langzaam en kan net zo oud worden als je eigen kinderen als het moet met maar een heel klein beetje aandacht. Een hele dankbare dame dus. Ze heeft een voorkeur voor droge potgrond, dus vooral niet te veel water geven. Ze houdt wel van een lichte en warme plaats.

10. Rubber plant

Pas op! Als je niet uitkijkt en beetje te goed voor haar zorgt, zou je zomaar een boom van ruim acht meter in je woonkamer hebben staan. Zo groot kan ze namelijk worden. Mocht je dit iets te veel van het goede vinden, kun je haar langere takken terugsnoeien en dan is ze een schitterende kamerplant. Voor wat betreft het water geven, je moet de potgrond volledig laten uitdrogen, voordat je haar weer water geeft. Klinkt goed, hé?

9. Dieffenbachia

De weelderige bladeren van deze mooie plant kunnen wel 30 centimeter lang worden en zien er bijna tropisch uit. De plant zelf kan bijna twee meter hoog worden en is dan zeker een blikvanger n de ruimte. Je moet haar wel regelmatig water geven, aar dan heb je er ook echt iets aan. Ook met deze uitkijken met kleine kinderen en huisdieren, ze is namelijk ook giftig.

8. Lepelplant

Dit is vast een bekende plant voor je, ze is in veel huishoudens te vinden. Wat ons betreft terecht, met haar mooie witte bloemkelken en donkergroene bladeren. Maar wat nog belangrijker is, ze is heel gemakkelijk te onderhouden Ze heeft het liefst weinig water en ook niet al te veel licht. Dus niet op de vensterbank in de volle zon. Dus zet haar in een kamer zonder al te veel ramen en het zou goed moeten gaan.

7. Sansevieria

Deze ken je waarschijnlijk nog wel uit de woonkamer van je ouders, zo lang gaat deze plant al mee als populaire kamerplant. En dat hij zo populair is, is volledig te wijten aan het feit dat hij supergemakkelijk in onderhoud. Water geven als je er aan denkt, niet om de drie maanden natuurlijk, en dat is meer dan voldoende voor deze dame.

6. Ficus

Deze kleine binnenboom is ook al zo’n leuke blikvanger. Vaak zie je dat haar stam gevlochten wordt voor een decoratief effect. Je hebt ook genoeg keus, er bestaan maar lieft 800 verschillende varianten van de Ficus. Ze staat het allerliefste in de volle zon en laat de potgrond maar een paar dagen uitdrogen voordat ze weer wat water krijgt.

5. Philodendron Scandens

Deze klimmende kamerplant houdt ervan om lekker te hangen vanaf de vensterbank of een kast. Haar hartvormige bladeren zien er altijd prachtig uit. Zet haar in het donker, zet haar in het licht, dat maakt haar niet veel uit. Maar laat de potgrond wel telkens uitdrogen voordat je haar weer water geeft. Daar doet ze het het beste op.

4. Peperomia

Er zijn heel veel varianten van deze huiskamerplant met veel variëteit in de kleuren van het blad. Liever niet te warm of te veel licht. En zeker niet te veel water en dan kun je heel lang plezier hebben van deze plant.

3. Vioolblad plant

Eigenlijk is deze binnenboom een Ficus. Ze heeft grote donkergroene bladeren en hoe groener hoe beter, nietwaar? Ze kan rustig in het volle licht staan, maar een beetje minder vindt ze ook niet erg. Als haar bladeren steeds lichter worden, dan krijgt ze te veel licht en is het beter haar te verplaatsen naar een donkerder plekje. Eén keer in de week een klein beetje water is voldoende.

2. Goudpalm

Als je droomt van verre tropische vakanties, dan is dit je plant. Je waant je meteen in de tropen! Als de pot groot genoeg is, kan ze met gemak 1,50 meter worden, maar is de pot kleiner blijft ze zelf ook bescheiden. Geef haar om de week water, dat is voldoende.

1. Pannenkoekplant

Deze pannenkoekplant heeft mooie grote bladeren en staat in vrijwel elke kamer. Het is een erg makkelijke plant die weinig aandacht nodig heeft. Beetje zon en water is voldoende. Ook kun je hem makkelijk stekken.