Deze groene kamerplanten houden wel van een beetje zonlicht ☀️

Ben je op zoek naar speciale kamerplanten die geschikt zijn om in de vensterbank te zetten? Of heb je een woonkamer met veel binnenkomend zonlicht? Dan kan het best lastig zijn om de juiste kamerplanten uit te zoeken. Maar het is wel zo handig om kamerplanten te kiezen die daadwerkelijk tegen het goudgele geluk bestand zijn. De volgende groene kamerplanten houden wel van lekkere warme zonnestralen. Vergeet ze niet goed te verzorgen om er langer van te kunnen genieten.

Groene kamerplanten

Groene kamerplanten brengen leven in de brouwerij en geven je interieur een flinke boost. Daarnaast hebben groene planten een positieve werking op je energie en geluk. Ze zuiveren en filteren namelijk de lucht in de ruimte, zodat je optimaal kunt genieten van frisse groene energie. Groene kamerplanten die goed tegen zonlicht of half schaduw/half zonlicht kunnen zijn onder andere:  

Met name de tropische kamerplanten kunnen goed tegen het zonlicht, omdat ze dit ook gewend zijn. De opgesomde groene kamerplanten kunnen over het algemeen goed tegen zonlicht of half schaduw/half zonlicht, mits je ze een goede verzorging geeft uiteraard. Alle kamerplanten zijn uniek, dus bekijk altijd goed de verzorgingstips van de planten om ze de aandacht en verzorging te geven die ze verdienen.

Tips om kamerplanten te verzorgen 

Een kamerplant die aan veel zonlicht wordt blootgesteld verdient ook meer aandacht en zorg. Dit is nodig om te voorkomen dat ze sneller uitdrogen of zelfs dood kunnen gaan. 

Wat kun je doen om langer te genieten van je kamerplanten?

  • Alle kamerplanten hebben hun eigen verzorging nodig, lees daarom ook altijd het bijgevoegde informatiekaartje met tips en adviezen. 
  • Een plant die in de volle zon staat heeft meer water nodig dan een plant die niet in de zon staat. 
  • Voel voordat je de planten water geeft of de grond vochtig of droog aanvoelt. Soms kan het zijn dat de plant minder water nodig heeft of juist een slokje meer. 
  • Geef planten in de ochtend en/of in de avond water, zodat wortels goed het water kunnen opnemen. Daar groeien ze lekker van. Op het midden van de dag in de felle zon verdampt water sneller, waardoor planten minder goed water kunnen opnemen.
  • Spuit planten af en toe nat met water. Zo kan het stof van de bladeren verdwijnen en een verfrissende douche zorgt er tevens voor dat water weer goed wordt opgenomen. 
  • Heb je een vloer met vloerverwarming waar een grote pot met een plant op staat? Houd er dan rekening mee dat deze ook meer water nodig heeft, omdat warme lucht opstijgt. 
  • Daarnaast kan het soms raadzaam zijn om af en toe plantenvoeding toe te voegen aan de planten. Zo krijgen ze extra vitamines en mineralen binnen om optimaal te kunnen groeien. Maar dit is overigens niet altijd nodig! Bekijk goed het informatiekaartje of vraag advies.