Boeketten kunnen afwijken van de foto ivm beschikbaarheid van de bloemen. Lees hier meer over COVID-19

Orchidee kopen en versturen

De orchidee is een kamerplant. De originele naam van deze orchideeën is Phaleanopsis, maar iedereen kent ze voornamelijk onder de elegante naam orchidee. Veel orchideeën zijn te kopen als vaste plant in een mooie design pot. De orchideeën plant is het meest te verkrijgen als 1-taks orchidee, 2-taks orchidee of als 3-taks orchidee. Dit betekent dat je vanuit de pot een, twee of drie takken hebt waaraan deze mooie planten bloeien. Wil je nu een orchidee bezorgen? Kies dan een van de meest verkochte orchideeën die we hier beneden laten zien.
Hoe moet je een orchidee verzorgen ?

Wij krijgen vaak de vraag hoe je een orchidee moet verzorgen. Hoeveel water geven? Wanneer water geven? Waar plaatsen? Eigenlijk is het verzorgen van een orchidee best eenvoudig, je kunt het beste gewoon 1x per week de gehele kweekpot onder water zetten voor 10 minuten. Daarna uitlekken en weer in de pot plaatsen. Hoe geweldig en eenvoudig is dat? Een orchidee staat het liefst in een halflichte plek, niet direct in de felle zon.

Wat betekend de Orchidee

Heeft een orchidee een betekenis / waar staat hij voor? Natuurlijk, bijna alle bloemen en planten hebben een betekenis, zo ook de orchidee. De orchidee staat namelijk voor een aangename manier om vooruit te kijken. Het zal je dan ook niet verbazen dat de orchidee staat voor schoonheid, rijkdom en liefde en kracht.

Orchidee als snijbloem

De orchidee staat bekend als plant. Toch zijn er ook orchideeën als snijbloem. De meest voorkomende snijbloem orchidee is de cymbidium orchidee. Deze snijbloem staat schitterend als hij mooi wordt verwerkt in een boeket. Regiobloemist heeft ook boeketten met deze snijbloemen erin verwerkt.

Orchidee kwekerij

Veel orchideeën worden gewoon in Nederland gekweekt. Tegenwoordig is het belangrijk dat deze mooie planten ook eerlijk gekweekt worden. Denk hierbij aan het FFP keurmerk. Veel kwekerijen vinden dit gelukkig ook belangrijk en daarom kweken ze vaak de orchideeën onder dit keurmerk. Hierbij is het belangrijk dat men goed omgaat met het milieu en dus geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Een paar goede kwekerijen zijn bijvoorbeeld Phalaenova in Brielle en de Molenhoek in Bemmel. Via Regiobloemist kun je makkelijk en snel een orchidee kopen.

Leuke weetjes over de orchidee

  • Phaleanopsis is afkomstig van Phalaina en opsis. Dit betekent in het nachtvlinder en gelijkend in het latijns.
  • De bloem van een orchidee lijkt op een elegante vlinder, vandaar de bijnaam vlinderorchidee.
  • Er zijn veel orchidee kleuren. De meest favoriete kleuren voor een orchidee zijn roze en wit.
  • Een orchidee kan meerdere malen per jaar bloeien.
  • De verzorging van een orchidee is eenvoudig 1x per week - 10 minuten dompelen (de gehele kweekpot onder water zetten).
  • Een orchidee houdt van een halflichte plek en niet altijd direct in de zon.
  • Vrijwel iedereen houdt van de orchidee en is daarom favoriet bij vele.spring naar boven van de pagina #