Boeketten kunnen afwijken van de foto ivm beschikbaarheid van de bloemen. Lees hier meer over COVID-19

De gerbera past geweldig in boeketten

De mooie gerbera is bij veel mensen een favoriet. De gerbera is een sterke bloem en staat lang en mooi. De gerbera is ook niet al te duur en daarom uitermate geschikt als boeket. De mooie gerbera wordt dan ook vaak ingezet als gerbera boeket. U kunt ook een mooi gerbera boeket laten bezorgen in Nederland. We hebben alvast enkele gerbera boeketten opgenomen voor u om te kiezen of te bewonderen. Meer leuke informatie over de gerbera vindt u onder de gerbera boeketten. Of wil je andere bloemen bezorgen?
Gerbera betekenis

Veel bloemen hebben een bepaalde betekenis, zo ook de gerbera. Het is best belangrijk om te weten wat verschillende bloemen betekenen. Als je een gerbera boeket geeft, dan zeg je eigenlijk 'door jou wordt alles mooier'. Dus je bent blij dat je de ontvanger kent en in je leven hebt. Betekent niet echt liefde, maar meer blij met de persoon.

Verzorging gerbera

De verzorging van de gerbera is vrijwel gelijk aan die van de normale andere bloemen. Zo dien je altijd een schone vaas te gebruiken en deze vullen met schoon water. Als je alleen gerbera's in de vaas hebt staan, voeg dan enkele druppels chloor toe aan het water. Op deze manier blijft het water langer schoon en gaan de stelen minder snel rotten. Twee a drie druppels per liter is prima. Als je een gemengd boeket met gerbera's hebt, gebruik dan altijd snijbloemenvoedsel. Deze worden door de bloemisten altijd bijgevoegd.

Waar komt de gerbera vandaan?

De gerbera komt oorspronkelijk uit Aziƫ, Tasmaniƫ en Zuid-Amerika. Hij is ontdekt als plant door de leidse botanicus Gronovius. De huidige rassen van de snijbloemen stammen af van de Gerbera Jamesonii die werd ontdekt en vernoemd naar Jameson. De huidige gerbera is te verkrijgen in diverse kleuren. De gerbera's zijn te verkrijgen als grootbloemige en kleinbloemige.

In welke kleuren is de gerbera te verkrijgen

Er is bijna geen enkele andere bloem die in zoveel kleuren te verkrijgen is als de gerbera. De gerbera is dan ook bijna in elke kleur te verkrijgen op de markt. De meest gebruikte kleuren van in boeketten zijn de oranje gerbera, gele gerbera, rode gerbera, paarse gerbera, zalmkleurige gerbera, witte gerbera (vaak voor bruidsboeket) en roze gerbera. De tweekleurige gerbera's zijn ook in opkomst. Omdat juist de gerbera in veel kleuren beschikbaar is worden ze veel gebruikt.

Bruidsboeket met de gerbera

De gerbera wordt zoals gemeld veel gebruikt in boeketten, maar de gerbera wordt ook erg veel gebruikt in een bruidsboeket. De gerbera lacht en straalt met de grote mooie bloem naar iedereen die ernaar kijkt. Dit maakt dat de gerbera erg geschikt is als bruidsboeket. De meest gebruikte kleur voor een bruidsboeket is zacht roze of wit. Zelfs onze koning heeft met zijn bruiloft witte gerbera's laten verwerken in hun bruidsboeket. Wil jij ook een mooi bruidsboeket maken of laten maken. Laat je inspireren door de mooie gerbera boeketten hierboven.

Weetjes over de gerbera

  • De gerbera is een niet geurende bloem
  • Gerbera betekent: door jou wordt alles mooier
  • Oranje gerbera staat symbool voor niet-roken
  • Witte gerbera werd veel gebruikt op de trouwdag van koning Willem-Alexander en Maxima
  • De gerbera is er als gerbera plant en als gerbera bloem
  • Gerbera's zijn te verkrijgen in vrijwel alle kleuren
  • Gerbera's worden erg veel gebruikt in een gemengd boeket, maar ook als gerbera boeketspring naar boven van de pagina #