Waarom stijgen de rozen prijzen?

Het is alweer bijna tijd voor de dag van de liefde, Valentijnsdag. Dit is hét moment om jouw geliefde te laten zien hoeveel je om hen geeft, dat je van ze houdt en niet meer zonder ze wilt. De beste manier om dit te doen is uiteraard met, je verwacht het al, rozen! De bloem van de liefde en eeuwige trouw mag eigenlijk niet ontbreken op Valentijnsdag.

Prijzen

Rozen zijn uiteraard de bloemen die veel mensen verwachten en ook zullen krijgen op Valentijnsdag. Het is tenslotte een echte liefdesbloem met een mooie liefdevolle betekenis. Echter worden de bloemen steeds duurder en duurder. Zonder dat wij of de lokale bloemisten er enig invloed op hebben, blijven de rozen prijzen stijgen. Waar je normaal ongeveer twee euro betaalde voor één roos, zullen de rozen per steel ongeveer zes euro gaan kosten rond Valentijnsdag. Voor een boeket van 10 rozen ben je dus al snel ongeveer 60 euro kwijt.

Waarom stijgen de rozen prijzen?

De grootste vraag rondom het stijgen van de rozenprijzen is natuurlijk hoe het nu komt dat de prijzen zo stijgen. De hoge prijzen hebben verschillende redenen. Zo is transport vanuit het buitenland veel duurder geworden door alle corona maatregelen. Rozen worden niet alleen in Nederland gekweekt, maar ze worden ook ingevlogen uit Afrika. Daarnaast werken de stijgende gasprijzen ook niet mee. In de kassen is veel gas en energie nodig om ervoor te zorgen dat de rozen mooi groeien. Nu de energieprijzen zo erg stijgen betekent dit dus dat kwekerijen voor bijna tien keer meer energiekosten dezelfde hoeveelheid rozen kunnen kweken als vorig jaar. 

Tulpen voor Valentijnsdag

Wanneer je jouw geliefde nog steeds wilt verrassen met Valentijnsdag, maar niet zoveel geld wilt betalen voor rozen, zijn er uiteraard genoeg andere mogelijkheden. Zo tover je niet alleen met mooie rode rozen een glimlach op het gezicht van je liefde. Wanneer een van de lokale bloemisten bij jouw dierbare voor de deur staat met een prachtige bos Tulpen, kunnen wij je verzekeren dat de ontvanger ook daar heel erg blij van wordt!

Daarnaast hebben wij op de site een mooi overzicht gemaakt van prachtige Valentijns boeketten en cadeaus die ideaal zijn om te geven voor Valentijnsdag.

Bij Regiobloemist houden we ook van extra cadeautjes. Zo kun je bij ons romantische rode tulpen boeket ervoor kiezen om een lekkere reep chocolade toe te voegen aan je verassing!

Het is de liefde dat telt!

Uiteindelijk gaat het eigenlijk ook niet om de rozen, tulpen of andere bloemen. Het draait tenslotte om de liefde die jij hebt voor jouw favoriete persoon en het gebaar dat daar bij zit. Geniet deze Valentijnsdag dus vooral van elkaar en de liefde die je met elkaar deelt. Mooier dan dat wordt het niet.