Herfst eruit, warmte erin!

We zien het allemaal alweer gebeuren. De dagen worden korter, buiten wordt het eerder donker, de bloemen en planten trekken zich weer terug en de bladeren aan de bomen worden oranje en vallen uit. Het is weer herfst! Voor de één een feestje, voor de ander een reden om zich somber te gaan voelen. Word jij nou verdrietig van al die regen en donkere tijden? Dan is deze blog voor jou. Door deze tips haal jij jouw geliefde kleur en warmte weer een beetje terug in huis!

kleuren

Warmte begint bij kleur. Terwijl de oranje kleuren van de herfst buiten je juist zo’n koud en nat gevoel geven, wordt het er binnen alleen maar warmer van. De kleur oranje in je huiskamer staat voor positief, opwindend, levendig en warmte. Deze romantische kleur is de kleur die zorgt voor extra warmte in een koude tijd. iets wat je in de herfst vaak wel kunt gebruiken. De makkelijkste manier om snel wat kleur toe te voegen aan je huiskamer is door middel van een prachtige bos bloemen. Met onze oranje bloemen zit je er deze herfst absoluut warmpjes bij. 

Herfstbloemen

Uiteraard zijn er genoeg bloemen die mensen doen denken aan de herfst. Kijk maar naar de lelie, de rozenbottel, gerbera’s of natuurlijk de zonnebloem. Nu zijn er nog een aantal andere bloemen die jouw huiskamer dat beetje extra warmte kunnen geven tijdens de herfst. Daarom hebben wij speciaal voor jou hieronder op een rijtje gezet welke bloemen dus absoluut niet mogen missen in een herfstboeket en dus ook niet in jouw knusse huiskamer!

Anjer

Wanneer het gaat om herfst denken mensen al heel snel aan de Anjer. Hoewel de Anjer in boeketten vaak een beetje een bijrol heeft is het wel een bloem die, zeker in een herfstboeket, niet mag missen. Hetgeen wat de Anjer nu een herfstbloem maakt zijn de kleuren. De Anjer haar kleuren combineren perfect met de herfst. Zo heb je de Anjer in het oranje, donkerrood, paars en groen. Dit zijn kleuren die in elk herfstboeket prachtig naar voren kunnen komen en een mooie rol kunnen spelen in het verwarmen van jouw huiskamer.

Chrysanten

Een andere welbekende herfstbloem is de Chrysant. Net als de anjer staat ook de chrysant bekend om haar prachtige herfstachtige kleuren. Dit keer toegevoegd met wat licht roze en mogelijk witte Chrysanten. Daarnaast straalt ze ook schitterend met haar gouden en bronzen kleuren. De perfecte opeenstapeling van kleuren die de koude uitstraling van de herfst zo verminderen dat het soms wel zomer lijkt.

Hortensia

Laten we ook de echte klassieker onder de herfstbloemen niet vergeten. De Hortensia. Bloemisten maken vaak geen boeket meer waar géén Hortensia in schuilt. Deze populaire bloemisten-bloem is door haar bol vormige uitstraling en uitbundige kleuren een aanwinst voor ieder boeket.

Physalis

Deze schattige kleine lantaarnvormige bloemen mogen absoluut ook niet op het lijstje ontbreken. de lampionnetjes zijn ongeveer 5 cm groot en lijken net van papier. De Physalis staat voor veiligheid, troost en bescherming. Drie betekenissen waar we allemaal een warm gevoel van krijgen. 

Herfstboeketten voor in huis

Nu je weet welke bloemen het beste passen in een herfstboeket, kun je zelf een stuk makkelijker kiezen wel boeket het best bij jou past. Bij regiobloemist.nl hebben we een groot aanbod in herfstboeketten. Mooi gebonden door bloemisten of gecertificeerde binders. Zo hebben we speciaal voor in jouw huiskamer ons mooie Oranje boeket met lelies. Niet alleen de lelies stralen in dit prachtige boeket, maar ook oranje rozen zorgen er hier voor dat je lekker warm blijft tijdens de herfst. Mocht dat nu niet een boeket voor jou zijn kan je altijd nog kijken naar Warm herfstboeket. Hij heet niet voor niets zo. Dit boeket zorgt gegarandeerd voor een warmere uitstraling in de woonkamer van jou of één van jouw dierbaren. Ben je verder nog op zoek naar wat meer inspiratie, dan kan je altijd nog een kijkje nemen op onze herfst bloemen pagina. Op deze pagina staat alles wat je wilt weten over onze herfst bloemen. Daarnaast kan je gelijk ons uitgebreide aanbod zien en uiteindelijk je keuze maken. In ons assortiment herfst bloemen zit altijd wel iets moois.

Typische herfstgevoel

Hoewel je natuurlijk door middel van bloemen zoveel mogelijk van het koude herfstweer weg kan fantaseren, is het ook wel lekker om de warmte niet alleen te kunnen zien, maar ook te kunnen voelen. Één van de fijne dingen aan kerst is het knusse romantische gevoel dat het met zich meebrengt. Dus, ga lekker onderuitgezakt zitten op de bank, rol jezelf in je favoriete fleece deken en zet je favoriete serie aan. Kruip weg, drink warme chocolademelk en zet de verwarming nog net even een paar tikjes warmer. Geniet van de herfst en alles wat het met zich meebrengt. Het mag buiten dan wel koud en nat zijn, binnen kan je het zo warm maken als je zelf wilt. Dus, pak dat dekentje, die warme chocolademelk en bestel die mooie oranje bos bloemen. Maak van deze herfst de beste tot nu toe. Alleen zo breng je de warmte weer mee naar binnen.