8 Verzorgingstips om langer te genieten van een bos bloemen 🌸

Je kent het vast wel, je hebt een prachtige bos bloemen gekocht of gekregen en wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Ditzelfde geldt wanneer je iemand een bos bloemen laat bezorgen. Daarom deze 8 verzorgingstips om langer te genieten van een bos bloemen.

Tip 1: Schone vaas

Gebruik altijd een schone vaas, afgestemd op de grote/hoogte van de bos bloemen. De bloemen hebben voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Bovendien is het echt belangrijk dat de vaas schoon is en er geen vuilresten in zijn blijven zitten, want bloemen zijn gevoelig voor vuil. Hierdoor kunnen ze snel uitgebloeid zijn of slap gaan hangen.

Tip 2: Vullen met schoon water

Vul de vaas met schoon water. De hoeveelheid water ligt aan de soort bloemen. Tulpen hebben bijvoorbeeld maar een klein laagje water nodig en een vers boeket met gesorteerde bloemen kunnen wel een slokje extra water gebruiken. Gebruik het liefst lauw kraanwater. Van ijskoud schrikken ze en dit kan de groei en bloei in de weg staan.

Tip 3: Voeding voor bloemen

Soms zit er een zakje bloemenvoeding bij een bos verse bloemen, maar dit is niet altijd het geval. Wil je er toch zeker van zijn dat je bos bloemen extra vitamientjes krijgen, dan kun je heel eenvoudig een flesje bloemenvoeding aanschaffen en een klein beetje voeding toevoegen aan het water in de vaas. Raadpleeg altijd de dosering op het flesje. Bloemenvoeding zorgt ervoor dat het water schoon blijft en de bloemen langer mooi blijven.

Tip 4: Verwijder blad

Verwijder blad van de steel dat in het water zou komen te staan wanneer je de bloemen in de vaas zet. De bladeren kunnen, wanneer ze in het water hangen, gaan rotten. Door de bacteriële groei in het vieze water kunnen bloemen sneller kapot gaan.

Tip 5: Zet bloemen niet in zonlicht, op de tocht of in de buurt van vers fruit

Zet de vaas met bloemen niet in direct zonlicht of bij een kachel, maar zet ze ook niet op de tocht. Bloemen houden niet van warmt en tocht, maar zijn juist op hun best met een gemiddelde temperatuur. Wanneer ze in de zon staan komen bloemen sneller uit, waardoor je er ook minder lang van kunt genieten. Ook verwelken bloemen sneller in de buurt van vers fruit. Let hier ook op bij het neerzetten van de vaas.

Tip 6: Snijd of knip de stelen schuin af

Voor velen een bekende tip, maar toch stippen we het nog even aan. Snijd of knip de stelen van de bloemen schuin af. Ook als ze al schuin afgesneden zijn bij de bloemist. Zo weet je zeker dat ze goed in staat zijn om optimaal water op te nemen. Zijn de stelen recht afgesneden of geknipt en staan de bloemen rechtop in de vaas, dan hebben ze onvoldoende capaciteit om water op te nemen en langer mooi te blijven. Snijd of knip ze wel voorzichtig schuin af, als je het te snel wilt doen kunnen de stelen splijten, waardoor de bloemen juist kunnen uitdrogen. Snijd van de stelen om de 3/4 dagen een stukje af, zo blijven ze langer mooi.

Tip 7: Haal uitgebloeide bloemen eruit

Haal uitgebloeide bloemen altijd uit de vaas, wanneer deze in de bos zitten. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat ook de andere bloemen in de vaas gaan rotten, waardoor je de bloemen sneller weg moet gooien.

Tip 8: Ververs water

Zorg dat je tussentijds het water in de vaas een keer ververst. Bloemen houden ook van een vers slokje water. Doe je dit niet, dan wordt het water snel vies en troebel en kunnen er bacteriën in komen waardoor de bloemen snel kapot gaan, slap gaan hangen of gaan rotten.

Heb jij nog mooie aanvullende verzorgingstips om langer te genieten van een bos bloemen? Laat het ons gerust weten!

Wil je graag bloemen bezorgen bij familie of vrienden als cadeau? Bekijk ons assortiment en kies je favoriet.