Voor 14:00 besteld, vandaag nog bezorgd

Ficus kopen?

Ben je op zoek naar een veelzijdige kamerplant? Dan is de Ficus een goede keus. De Ficus is er in zo veel soorten en maten, dat het allemaal verschillende soorten planten lijken. Dat is ook wat hem zo populair maakt. Groot en prominent in de hoek, of klein en subtiel op de vensterbank? Het kan allemaal! Bij Regiobloemist is er voor ieder wat wils. Ontdek ons aanbod en plaats vandaag nog jouw bestelling.

Diverse soorten Ficus

Er zijn veel verschillende soorten van de Ficus. De meest bekende is de Ficus Benjamina, die kleine bladeren heeft. Deze heeft weinig zon nodig en kan dus prima in de (half)schaduw staan. Wil je liever een Ficus voor bij het raam? Ga dan bijvoorbeeld voor een Ficus Lyrata. Deze heeft grote bladeren die veel zon vangen. Er zijn ook Ficussen die meer lijken op een bonsaiboom, zoals de Ficus Microcarpa. Er is dus oneindig veel keus!

Hoe te verzorgen?

De Ficus is een makkelijk te verzorgen kamerplant. Zorg ervoor dat de grond in de pot altijd vochtig is. Daarnaast raden we aan de plant veel zonlicht te geven, want dan blijft hij mooi groeien! In de winter kan het zijn dat hij wat bladeren verliest, maar die komen in het voorjaar gewoon weer terug. Wanneer je de plant eenmaal ergens hebt neergezet, houdt hij er niet van om verplaatst te worden. Het kost hem namelijk veel energie om te wennen aan de nieuwe plek. Dus laat hem vooral lekker staan!

Bestelling plaatsen?

Regiobloemist verstuurt jouw plant zo snel mogelijk. Wanneer je hem voor 14:00 uur bestelt, kan de Ficus de volgende dag al bij je in huis zijn. Wil je hem liever op een speciale datum laten bezorgen? Dan kan je dit ook aangeven bij het plaatsen van je bestelling. Dit is ook handig wanneer je hem aan iemand cadeau wil doen. Vul dan bij het afrekenen het adres van die persoon in en hij wordt bij hem/haar thuisgestuurd. Zo is hij/zij zeker verrast! Vergeet dan ook niet een kaartje met een persoonlijke boodschap en een cadeautje toe te voegen aan je bestelling!

Meer weten?

Voor meer informatie over de Ficus kan je altijd bij ons terecht. Neem contact op met onze plantenexperts en wij helpen je graag verder!