Voordelen van kamerplanten op de werkplek van thuiswerkers 💻

We werken tegenwoordig nog steeds veel vanuit huis. Een fijne en inspirerende werkplek is daarom absoluut een must. En aangezien we bijna allemaal wel weten dat kamerplanten energie geven en je blij maken is dit een mooie toevoeging voor de werkplek van thuiswerkers. Voordelen van kamerplanten op de werkplek van thuiswerkers.

Luchtzuiverende werking

Kamerplanten staan gezellig, ze fleuren de ruimte lekker op en je wordt er blij van. Maar er zijn nog veel meer voordelen te bespeuren. Wist je bijvoorbeeld dat kamerplanten een luchtzuiverende werking hebben? Ze nemen fijnstoffen en andere geurtjes op die in de ruimte zweven en zuiveren de lucht. Dit heeft een positieve werking op het binnenklimaat, waardoor je minder snel last hebt van hoofdpijn, droge ogen en vermoeidheid. Hierdoor functioneer je beter.

Productiever en creatiever

Doordat je beter functioneert ben je productiever en creatiever. Dit heeft een positieve uitwerking en geeft voldoening aan het einde van een werkdag. Kamerplanten zorgen daarnaast voor een huiselijk gevoel, geven extra gezelligheid en hebben een rustgevende uitstraling op je werkplek. Wie wil dit nu niet tijdens een drukke planning? Planten worden tegenwoordig ook veel gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Naast lucht absorberen kamerplanten namelijk ook geluidsgolven. Ideaal wanneer je af en toe met een collega thuis moet werken en veel moet bellen of wanneer je samen met andere gezinsleden in dezelfde ruimte zit te werken.

Welke kamerplanten zijn geschikt op de werkplek van thuiswerkers?

Nu je weet welke voordelen kamerplanten je geven op je werkplek, is het tijd om te kijken welke kamerplanten het meest geschikt zijn voor je werkplek. Kamerplanten zijn supermooi, maar je moet ook niet vergeten dat ze de nodige rommel kunnen geven en de juiste verzorging nodig hebben. En dit kost natuurlijk tijd. We zetten 5 kamerplanten voor je op een rijtje die niet zoveel verzorging nodig hebben om er toch optimaal van te kunnen genieten.

Emerald palm | Zamioculcas

1. Emerald palm | Zamioculcas  

Emerald palm | Zamioculcas  is een gemakkelijk te verzorgen plant. Ideaal voor je werkplek. De Emerald palm heeft een luchtzuiverende werking en is liever iets te droog dan te nat. Het is dus geen probleem als je deze plant een keertje water vergeet te geven. De frisgroene bladeren geven je gelijk een flinke dosis positieve energie!

Orchidee | Phalaenopsis

2. Orchidee | Phalaenopsis

Orchidee | Phalaenopsis is in verschillende kleuren verkrijgbaar en fleuren je werkplek direct op. Ze geven een huiselijke en gezellige sfeer en hebben niet veel water nodig. Ze hebben naast het mooie groene blad, prachtige bloeiende bloemen. Daar word je toch gelijk vrolijk van?

Ananasplant | Bromelia

3. Ananasplant | Bromelia

Ananasplant | Bromelia geeft je werkplek een heerlijke tropische vibe. Een supertoffe plant die gezien mag worden en de ruimte een fruitige upgrade geeft. De ananasplant heeft niet veel water nodig en heeft met name ’s nachts een luchtzuiverende werking, waardoor je in de ochtend gelijk in een goed klimaat aan het werk kunt. 

Geldboom | Pachira

4. Geldboom | Pachira

Geldboom | Pachira bestaat echt! Deze boom wil je toch op je werkplek hebben!? De boom geeft helaas geen geld, maar zorgt wel voor veel werkplezier en productiviteit. En dat is natuurlijk ook heel veel waard!

Vrouwentong | Sansevieria Kirkii

5. Vrouwentong | Sansevieria Kirkii

Vrouwentong | Sansevieria Kirkii heeft zijn naam te danken aan de slanke lange bladeren. Deze plant is lekker groen en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant zorgt voor een goede luchtvochtigheid in de ruimte en zet fijnstoffen en andere stoffen om in zuurstof. Precies wat je nodig hebt op je werkplek!

Voor welke kamerplant(en) kies jij? Ontdek de kracht van kamerplanten voor een groene werkomgeving en veel werkplezier.

Bekijk hier de volledige kamerplanten collectie van Regiobloemist.nl.