Ivm extreme drukte en Corona, wordt vandaag nog bezorgen lastig. Bestel daarom vandaag bloemen en laat ze morgen bezorgen. 

Sfeervolle Kerst

Het is eindelijk weer zo ver! De gezellige maand december staat weer voor de deur en wat is nou gezelliger dan je huis gezellig en knus te maken met diverse aparte versieringen?

Het is eindelijk weer zo ver! De gezellige maand december staat weer voor de deur en wat is nou gezelliger dan je huis gezellig en knus te maken met diverse aparte versieringen? Kerst is natuurlijk de tijd dat je helemaal over de top kunt gaan met versieren. Alles kan eigenlijk, en dit is echt de enige tijd van het jaar dat het gezegde ‘Less is more’ absoluut niet opgaat. Hoe gekker hoe beter! Wij weten zeker dat je met onderstaande ideeën en tips jouw huis helemaal Kerstproof kunt maken zonder al te veel moeite of kosten.

Bloemen

Natuurlijk zijn bloemen altijd een leuke manier om je kamer op te fleuren. Investeer in een paar kleine, bij elkaar passende vaasjes. Op die manier heb je ook niet veel bloemen om de vaasjes vol te laten lijken. Daarnaast zijn ze dan ook niet zo hoog dat je de andere gasten aan het kerstdiner niet meer in de ogen aan kunt kijken. Koop of bestel een klein bosje bloemen knip ze op de juiste lengte voor de vaasjes. Een leuk effect krijg je met transparante vaasjes en bepaal je de sfeer door middel van de kleur van de bloemen. Zo kun je ze eenvoudig aanpassen aan de andere kerstdecoraties. Ook zijn doorzichtige vaasjes makkelijker te hergebruiken natuurlijk. Wat ook een idee is, is om het eens heel anders te doen. Leg bijvoorbeeld alleen eens de bloemknoppen in een ondiepe schaal met water en leg daar dennengroen omheen voor weer een heel ander effect aan tafel.

Gebruik een tafelloper

Eén van de meest simpele, maar zeer effectieve manier om de kersttafel heel sjiek te laten lijken is met een tafelloper. Voor kerst denk je dan natuurlijk meteen aan de kleuren rood, groen, goed of zilver, maar in principe kun je dit ook weer aan je bestaande kerstdecoraties aanpassen. Meestal ligt een tafelloper over de lengte van de tafel, maar je krijgt meteen weer een heel ander effect door deze juist in de breedte te leggen. Per twee couverts bijvoorbeeld. Een tafelloper is daarnaast heel gemakkelijk zelf te maken. Een klein lapje stof kopen en een goede schaar is eigenlijk alles wat je nodig hebt. Knip de stof in stroken van 30 cm breed en je kunt alle kanten op.

Het bos in

Ga ruim voor Kerst het bos in en ga op zoek naar losse, grillig gevormde takken, kopen kan natuurlijk ook. Bundel deze aan elkaar en plaats deze midden in de lengte op tafel en gebruik deze takken om er diverse decoraties in te plaatsen. Denk dan bijvoorbeeld aan verse- of kunstbloemen met wat mos. Maar ook kleine kerstballetje of een stukje kerstslinger. En niet te vergeten kun je er ook kleine kerstlampjes n draperen, dan is meteen je tafelverlichting ook een eyecatcher.

Check je verlichting

Eén van de meest onderschatte sfeermakers is verlichting. Alles wat te fel wit licht is, zal nooit een gezellige warme sfeer geven. Wil je het simpel en goedkoop houden, kies dan voor waxinelichtjes. En in dit geval geldt dat overdaad nooit schaadt, dus hoe meer hoe beter! Bewaar al je kleine glazen groente- of fruitpotjes. Maak ze goed schoon en bind om ieder potje een stukje lint. Zo heb je voor heel weinig geld, iets heel decoratiefs! Heb je nog een aantal grote vazen staan? Drapeer daar dan ook wat kerstverlichting in. Gezelligheid gegarandeerd!

Servetten zijn een must

Het klink bijna te simpel, maar vergeet vooral niet om je tafel ook in te dekken met servetten. Investeer in een setje mooie linnen servetten. Rol ze op en wikkel er wat van het kerstlint m heen die je ook voor je waxinelichtjes hebt gebruikt. Je creëert dan meteen eenheid in je tafeldecoraties.

Groot centerpiece

Heb je een ronde tafel? Denk dan eens aan één grot middenstuk voor op de tafel. Probeer daar creatief te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een echt mini-kerstboompje, compleet met kerstballetjes en min-verlichting! Maar natuurlijk ook een grote vaas gevuld met kerstballen of een prachtig Kerststuk, die je natuurlijk besteld bij [Regiobloemist](https://www.regiobloemist.nl/).

Of koop een grote zak nepsneeuw, leg dit middel op tafel en leg daar decoraties in, varierend van kerstgroen tot kerstballen, eigenlijk alles wat je leuk vindt!

Lintjes om de stoelen

Heb je nog wat stof over van de tafellopers? Knip daar dan brede linten van en knoop deze om je stolen, met een grote strik aan de achterkant. Ook hiermee ontstaat er weer een eenheid met de tafel. Wil je het nog feestelijker maken? Dan kun je er bijvoorbeeld een kerstengeltje in hangen. Of wat kerstgroen met een mooie bloem.

Bedenk van tevoren wat je kleur wordt

Iedere stylist zal je vertellen dat het altijd mooier is als je met een vaste kleur of thema werkt. Uiteraard denkt men met kerst meestal aan rood en groen, of zilver of goud. Maar de waarheid is dat het eigenlijk iedere kleur kan zijn, als je maar consequent bent in het gebruik ervan. Laat het overal terugkeren door het huis. Zowel in je bloemenkeuze als in je kerstdecoraties.

Wist je trouwens dat je bij Regiobloemist ook terecht kunt voor het bestellen van Kerststukken? Dus kun je niet thuis zijn dit jaar met Kerst? Overweeg dan om bloemen te laten bezorgen. Of om een mooi kerststuk te laten bezorgen. Dit kan eventueel ook met een kerstcadeau met een fles wijn, als je heel goed uit wilt pakken!