Voor 23:59 besteld, morgen geleverd

Hangplanten

Staan jouw planchetten en vensterbanken vol en kan er geen plant meer bij? Regiobloemist heeft daar wat op bedacht: hangplanten. In ons assortiment vind je nu ook deze plantensoorten, die je altijd wel ergens kwijt kunt.

Hangplanten hebben iets moois van zichzelf, doordat de bladeren vaak op een wat sierlijke manier over de pot heen vallen. Ben je nieuwsgierig geworden welke hangplant jij kwijt kunt in jouw interieur? Tussen de lijst van hangplanten staat er heus één bij die jou als ‘plant goeroe’ aan zal spreken.

Hangplant voor buiten

Het leuke aan dit type planten is dat ze in verschillende soorten interieur van waarde kunnen zijn. Een hangplant voor buiten kan net zo goed een hangplant voor binnen zijn en vice versa. Heeft jouw veranda of uitbouw een kaal hoekje en weet je niet zo goed hoe je deze moet vullen? Sla een spijker in de muur en bevestig bijvoorbeeld een dubbeltjesplant aan de wand. Dit maakt jouw zithoekje al een stuk knusser!

Een hangplant stekken: hoe werkt dat?

Regiobloemist biedt kwalitatief goede planten aan, maar aan het leven van een plant komt op een gegeven moment ook een eind. Wil je langer genieten van je aanwinst, dan is het goed om de hangplant te stekken. Dat werkt zo:

  • Haal de stekjes weg rondom de wortel: doe dit met een schaartje en zet het onder water in een vaasje.
  • Zorg voor voldoende zonlicht: het groeien van de plantdeeltjes wordt anders bemoeilijkt.
  • Wacht een paar weken: geduld is erg belangrijk, want het kan aardig wat tijd kosten totdat er wat zichtbaar begint te worden.
  • Plaats het in een potje: zodra de nieuwe wortel langzaam zichtbaar wordt, plaats je de stekjes in potgrond. Zo kan het geheel uitgroeien tot een nieuwe hangplant.

Regiobloemist

Regiobloemist heeft niet alleen hangplanten op voorraad. Ons aanbod gaat zoveel verder dan dat! Wil je liever een paar kamerplanten? Bij ons kunt u onder andere mediterrane planten, tropische kamerplanten en makkelijke kamerplanten krijgen. De keuze is reuze bij de Regiobloemist!