Hoe bestel je goedkoper bloemen vanuit het buitenland

Hier lees je tips en tricks om goedkoper bloemen te bestellen als je in het buitenland woont of bent. Tegenwoordig is het bestellen van bloemen via internet normaal geworden en vele bloemen worden er dagelijks besteld en bezorgd. Toch is dit niet altijd even goedkoop en waar moet je op letten, ook in 2020 zal dit belangrijk kunnen zijn voor je.

Hoe bestellen de meeste mensen bloemen voor Nederland


De meest voorkomende bestelroutes op internet gaan via de normale bloemen sites zoals 1800flowers, proflowers of fleurop. Deze sites hebben onderling duizend locale bloemisten aangesloten. Dit betekent dat als je een boeket besteld, dan gaat de bestelling intern door naar die locale bloemist. Deze zal de bloemen gaan inkopen en gaan het boeket leveren bij de mensen thuis. Niets mis mee en dat is juist ook precies wat je wilt.

Waar zitten de kosten in?


Als je via een van de bovengenoemde sites besteld, dan bestel je eigenlijk een boeket tegen premium prijzen. Dit komt omdat alle bloemisten in dat land dit moeten kunnen leveren. Tevens is het zo dat de prijzen op een dergelijke site voor de regio Nederland wel 40% duurder zijn dan de normale producten in het land bijvoorbeeld Spanje, America of Australie. Dit komt omdat de bloemen in dat land gewoon duur zijn ivm transport.

Maar je wilt toch een boeket voor Nederland, dan zijn die transport kosten niet nodig. Daarop zou je dus al kunnen besparen. Tevens rekenen ze vaak hoge verzendkosten of verwerken die kosten in het systeem. Deze hoge verzendkosten zijn eigenlijk ook niet nodig, want je besteld toch bij de locale bloemist ? Ook daar komt nog eens 10 a 20% bij. Kort gezegd ben je dus al 60% duurder uit dan dat je in Nederland zou zijn.

Hoe kun je dan toch goedkoper uit zijn?


Je bent op internet en je bent 1 click verwijderd van Nederland. Je zoekt immers vaak op bloemen Nederland in Google, maar omdat je in het buitenland zit krijg je vaak niet de locale bloemisten te zien. Dus dan moet je ze kennen. Regiobloemist is een bedrijf dat met vrijwel alle locale bloemisten samenwerkt. Dus je kunt dan het beste bij de locale bloemist zelf bestellen, via een samenwerkende partij zoals Regiobloemist heb je verzekerd dat de betaling veilig gebeurt, 1 contact voor alle vragen en goedkoper dan via de buitenlandse sites.

Hoe werkt niet?


Regiobloemist bezorgt verse bloemen in elke plaats in Nederland. Je gaat naar de site van www.regiobloemist.nl en besteld een leuk boeket. De prijzen zijn locale prijzen van Nederland (niet vanuit buitenland, dus je bent al meteen goedkoper uit). Naast het kiezen van het boeket, kun je veilig betalen via vrijwel alle betalingsopties die je in het buitenland ook hebt. De bezorgkosten zijn locale kosten, dus niet meer die dure transferkosten vanuit buitenland, je besteld immers bij de locale bloemist.

Rekenvoorbeeld in buitenland bestellen voor Nederland - via 1800flowers.com
Je kiest een dozijn rozen vanuit America voor Nederland, 12 stuks witte rozen. Prijs $ 57,99
Bezorgkosten noemen ze hier service fee. Prijs $ 14,99
Totaal zijn dus de kosten $ 72,98

Rekenvoorbeeld vanuit buitenland bestellen voor Nederland - via Regiobloemist.nl
Dozijn witte rozen: Gemiddeld kosten deze rozen verkoop in Nederland tussen de $ 20,00 en $ 25,00
Bezorgkosten gemiddeld in Nederland zijn ± $ 6,95 (soms goedkoper)
Totaal ben je dus kwijt tussen de $ 28,00 en $ 35,00


En let op.... Regiobloemist werkt via de locale bloemisten, dus de kans is ERG groot dat je dezelfde bloemist zou krijgen via America als direct via Regiobloemist.

Conclusie: Meer dan 50% goedkoper uit door slim bloemen bestellen.


Als je bloemen wilt laten bezorgen in Nederland, kies dan direct voor een locale partij bijvoorbeeld Regiobloemist. Zo zorg je ervoor dat je direct bij de locale bloemist besteld en gewaarborgd bent van veilig betalen online en 100% tevredenheidsgarantie. Je betaald de locale prijs van de bloemen van dat moment en geen hoge vaste jaar prijzen van internationale partijen. Tevens betaal je ook locale verzendkosten van $ 8,00 ipv internationale servicekosten van gemiddeld $ 15,00.

www.regiobloemist.nl

Niet verkeerd lijkt me. 55 a 60 % goedkoper om direct bij Regiobloemist.nl te bestellen in plaats van via 1800flowers.comBronvermeldingen:
https://www.1800flowers.com/international-netherlands-white-roses-140789
https://www.regiobloemist.nl/product/436/stuks-rode-rozen (witte rozen dezelfde prijs)
Rond Valentijn zijn deze rozen € 42,- maar bij 1800flowers ook 2x de huidige prijs)